Mellan att sitta och pissa och vara kraften bakom LO:s krav

I brist på ett ordentligt mediadrev mot Jonas Sjöstedt verkar mediataktiken kring Vänsterpartiet ta en något annan framtoning.

Belys allt som verkar skumt, och med en relativt stor andel av partiet tyvärr fast i stalinism eller socialliberalism så är ju det inte alls så svårt att hitta, tyvärr. Symptomatiskt med att belysa allt som verkar nästintill världsfrånvänt och ignorera andra politiska förändringar eller ställningstaganden så har den sista tidens mediaklimat kring Vänsterpartiet dominerats av att en lokalpolitiker vill skapa “sittoaletter” i lokala kommunhuset – karlar ska helt enkelt sitta och pissa. Detta har basunerats ut i allt från SVT och radio till tv4-nyheterna, rikspressen och t.o.m. politiska debatter på senaste tiden. Som om att det vore nästa stora kärnfråga för Sveriges enda politiska socialdemokratiska parti.  Detta i en fråga som dessutom saknar stöd genom hela Vänsterpartiet har rullats upp som en offensiv mot alla män som står och kissar.

Proportionerna av de här dumheterna är helt absurda och säger en hel del om dagens mediaklimat och hur borgerlig mediataktik fungerar.

Samtidigt som kisspolitiken fått all fokus, och i synnerhet dominerat mediainslagen kring Vänsterpartiet, så har LO tagit ett principbeslut om att välfärden ska drivas utan vinstintresse och i just detta är Vänsterpartiet ensamt att stå bakom LO:s rygg.

Detta är en historiskt situation genom att LO delvis bekämpat den socialdemokratiska partilinjen, delvis tar “radikala” politiska beslut och en radikal situation i  synnerhet genom  att LO med sina miljontals organiserade arbetare  idag  enbart företräds av Vänsterpartiet i riksdagen.  Dessutom har partiet företräde i en fråga som har bred popularitet långt in i djupet av en splittrad socialdemokrati och ut bland tusentals politisk alienerade och, med all rätta, förbannade medborgare.

LO:s toppstyre och integrering i näringslivet  består självklart, men det är ändå en ytterst intressant situation då Vänsterpartiet för första gången har blivit LO:s, och då i slutändan den mest organiserade delen av arbetarklassens, röst. Oavsett nu vad man tycker om LO:s brister. Det är en historisk situation för Vänsterpartiet som nu på allvar kan börja bygga ett mäktigt vänsterparti om de agerar rätt och får utrymme att göra det.

Men som sagt. Att karlar ska sitta ned och pissa är betydligt mer värt att uppmärksammas tydligen.

Att delar av vänstern ens faller in i den här mediafällan, skickligt manövrerad av borgerliga tidningar som vill baktala Vänsterpartiet, och nu på riktigt kämpar mot mäns kissande är en pinsamhet som jag kommer älta länge, vad har ni här att göra?

Och för er som ändå fallit dit men inte riktigt fattat situationen:  Fokus för i helvete!

Tillsvidare hoppas jag att Vänsterpartiet tar tag i den situation de befinner sig och börjar katalysera folkrörelserna mot de privata vinsterna i vår allmännytta.

Comments
One Response to “Mellan att sitta och pissa och vara kraften bakom LO:s krav”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Och redan nu kan vi avläsa hur strategin mot dessa krav, som företräds parlamentariskt enbart av Vänsterpartiet idag, har lagts upp när till och med Pensionärernas Riksorganisation (PRO) anklagas ha […]Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: