Positiva nyheter #1 24/5

Ja, vi behöver positiva nyheter i raden av analyser, debatter, bakslag, grisig högerpolitik, politiska dumheter och en katastrofal socialdemokrati och det finns några saker som är värda att fira. Vi får helt enkelt göra en följetång om det hela med start idag. Förhoppningsvis kan vi återkomma en gång i veckan!

– Ett slag för sekularitet, barnens rättigheter och mot diverse dårar ska förhoppningsvis till att lagstadgas! Nu kan det äntligen vara slut på barnäktenskap i Sverige! En tydlig majoritet av alla politiska krafter, med Vänsterparitet i märkbar frontposition (trots diverse kulturrelativister bland sig) tog äntligen tag i saken och markerade en positiv sekulär hållning mot diverse reaktionära och traditionalistiska barnkidnappare. Än mer positivt var att i dagens P1 så markerade Vänsterpartiet en tydlig hållning mot kulturrelativism i överlag samtidigt som lagförslaget i sig är tydlig antirasistisk och vägrar peka ut “särskilda grupper” som då skulle börjat babbla om “kulturimperialism” och “rasism” i ett försök att blanda ihop äpplen och päron.

– Alla segrar mot maffialegionerna på Försäkringskassan och diverse andra regeringstrogna institutioner ska firas, som att Tore äntligen fått rätt i domstolen och fått sina psykiska lidanden erkända, efter 30 års kamp kan tilläggas.  Men man måste nästan fälla en tår själv när man läser följande i ett av reportagen:

Madde dukar fram en gotländsk saffranskaka och vispgrädde. Tore reser sig och hämtar ett stort paket i köket.

– Va, är det till mig? Du skojar, säger Göran när Tore räcker över paketet.

Tore håller ett litet tal, säger:

– Det du, Göran, gjort för mig har jag inte fått av någon annan människa.

Han står bakom Görans stol, lägger sina armar över Görans axlar, böjer sig ned och ger honom en stor kram. Håller kvar sina armar, skämtar, vill inte släppa.

Det fina presentpapperet åker av. Under det finns en kartong med tre olika sorters blended whisky.

Göran skrattar, vänder huvudet åt sidan, torkar bort en tår.

– Det är en sak som är viktigare än allt annat, säger han. Vi har visat att en sketen arbetare kan hjälpa en annan sketen arbetare.

– Även i Brasilien går vettiga reformer vidare, precis som i hela Sydamerika kan tilläggas, som fått en renässans av socialism. Som vi alla vet är det enda kontinenten idag med minskande klassklyftor i samverkan med bättre välfärd och högre löner. Nu är det slavfabrikerna som fått på tafsen, för i Brasiliens nya grundlag så är det sedan igår inskrivet att staten har rätt att expropiera företag som missköter sig. Det kan t.ex. vara att de inte har vettiga anställningar. Man kan alltid önska sig att LO:s nya strategi innefattar liknande lagförslag. Då skulle nog en hel del problematik med bemanningsföretagen vara lösta i ett nafs!

– Samtidigt i Sverige så fortsätter Byggstrejken som Svenskt Näringsliv tvingat på branschen. Nu står även Handels och SEKO i startgroparna för sina förhandlingslägen och läget verkar låst över hela spektrat i årets löneförhandlingar. Almega står t.ex. kvar med sina krav på 10 års fryst ingångslön! Vi ska inte hoppas för mycket men det är kul att se byggubbarna bita ifrån ordentligt! Strategin som Svenskt Näringsliv lanserat har väckt en vrede som kommer växa vecka för vecka och nu firar strejken en månad. Det firas med ytterligare ett antal hundra arbetare ut i strejk!

– Och för er som inte visste det så vanns strejken på Irland av arbetarna på Vita Cortex. Det måste räknas som en historisk seger och ett bevis på hur uthållighet och enighet är A och O för att kamma hem en seger!

– Och i Norge har dessutom en strejk inletts, den första på 28 år, bland offentlighetsanställda. Sammanlagt går 35 000 norrmän ut i strejk idag!

– Och imorgon fredag så kickas äntligen Wanja Lundby från posten som LO-ordförande. Det var på tiden! Man får väl se vad “Kolle” går för, förhoppningarna ska nog inte vara så höga, men att behöva dras med den politiska divan, svindlaren och pampen Wanja ett år till hade nog ansträngt de flestas tålamod till bristningsgränsen. Hejdå Wanja! Vi lär väl se dig som VD i bankväsendet eller varför inte ett pensionsbolag i framtiden?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: