The rules of my game

Eduardo Grutzky är den senaste skribenten här på USF. Eduardo är aktiv i b.l.a. Humanisterna och ALMA Europe som bekämpar hedersrelaterat våld och har en bakgrund i den revolutionära vänsterrörelserna på 70-talet i Argentina. Det är med stor glädje vi välkomnar honom och hans första text där han lägger fram de grundprinciper han kämpar igenom. Vill ni veta mer om Grutzky kan ni besöka hans hemsida.

1. Politiskt våld är bara motiverat under en diktatur. I den situationen kan det vara en moralisk plikt att använda våld.

2. Politiskt våld i en demokrati är brottslighet. Socialister är inte brottslingar.

3. Dessa principer innebär inte att jag är naiv och tror att alla har samma tillgång till inflytande och makt, bara för att vi lever i en demokrati.

4. Jag, född under en diktatur, uppväxt under en diktatur, som kämpat mot en diktatur med alla medel, vill leva i en demokrati. Demokrati betyder i sammanhanget det västerländska imperfekta jobbiga och orättvisa varianten som vi lever under.

5. Detta innebär att man inte kan kritisera diktaturen i Saudiarabien och gilla diktaturen på Kuba. Sorry. Även om jag känner en stor sympati för den kubanska revolutionen, det är dags att skapa en övergång till ett demokratiskt system. Utmaningen är att det inte blir en katastrofal backlash som i Östeuropa. Men övergång måste det bli.

6. En stor del av vänsterns kris beror på skuldkänslor. Vi blir aldrig av med de känslorna om vi inte gör upp med vårt stöd till diktaturer.

7. Kulturrelativism är rasism. Alla människor har lika värde. Alla kulturer har inte det.

Comments
2 Responses to “The rules of my game”
 1. Mario says:

  Det enda vettiga denne Grotzky har gjort för mänskligheten på djupare plan är hans kritik mot skärningen i pojkar genitalia! Men han verkar skraj för diskutera ämnets djup han också…

  • grutzky says:

   Mario:

   Tack för ditt erkännande, jag har trots allt gjort något vettigt.
   Vad är “ämnets djup”, det jag vägrar diskutera?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: